smart

Slutade jobbet tidigt idag! Man har barn runt sig hela dagarna på jobbet och det är såå skönt då man slutar tidigt! Men vad gör jag då? Jo jag tar hem 6 st barn efter skolan. Först minstingen från förskolan sedan mellantjejen med två kompisar och stortjejen med en kompis. Lycka till sa förskoleklassfröknarna! Men det är så bra, när barnen har kompisar här ser jag inte röken av dom, dom bara leker och leker. Nu ser jag dem alla fem, leka tillsammans på gräsmattan, dom har såå kul. Jag hann både dammsuga och nu ska jag rulla köttbullar. Så tre barn eller sex barn spelar ingen roll.

36

Ja då var man ett år äldre än igår då. Känns ingen skillnad kunde lika gärna fyllt 25!!
Fick frukost på sängen i morse av min älskade man och våra söta barn. Mackor, juice, kramar och paket!! Fick en toasits!! Ja faktiskt!! Hade aldrig kunnat gissa innehållet i alla fall men väldigt fyndigt av mannen min. Vi har haft våra disskussioner om att jag smäller igen toalocket (tycker inte jag) så nu fick jag ett som inte går att smälla, det stänger sig själv tyst och smidigt! Fick även ett par jättefina guldörhängen, pärlplattor, halsband, klistermärken, massagebiljetter, teckningar och tatueringar. Ja ni må tro att det är kul att fylla år i detta huset. Min man är väldigt fyndig då det gäller presenter, jag kommer adrig glömma min 20 årsdag. Vi hade känt varandra i 6 månader och ganska nyss flyttat ihop, allt var liksom underbart så kom min födelsedag och han kom med ett paket (det första jag fått av honom) jag öppnade och där i låg en stormlykta!! En sån som man kan köpa på typ rusta för 19.90, men jag log och tackade så där som man gör när man inte vet hur man ska reagera på en present. Och han frågade - Tycker du om den? Eller vill du ha nått annat? Svarade självklart att jag tyckte om den, ville ju inte såra honom då han köpt present åt mig. Han skrattade och tog upp ett till paket ur bröstfickan, ett guldhalsband mad kame smycke. Jag kommer aldrig att glömma den morgonen. Och idag 16 år får jag fortfarande presenter av samma man.
Sen var det fotbollsavslutning för Hanna i BSM hallen innan det var dax att hem och fixa smörgåstårta. Sen kom dom, min underbara släkt, både den infödda och den ingifta, vilket gäng vi är. Tack alla underbara för all uppvaktning, ni är guld värda. Nu är huset tomt, barnen sover i sina sängar. Och till min man: Att älskas utav dig är det vackraste för mig Så sagolikt det är att se morgondimman lätta När mörkret sakta flyr och att se hur dagen åter gryr En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland Stunder av lycka att bara ha varann Det är en rikedom att få älska och att älskas...
 

allvarligt

Jag gillade ju parken zoo!! Kommer aldrig mer att åka dit med barnen om inte andra bevis uppkommer, hur kan man behandla levande individer på detta vidriga sätt, sen om dom är utrotningshotade eller inte, elaka krokodiler eller utsvultna antiloper, det bryr jag mig inte om. Men man kastar väl inte in dom hur som helst i en frys. Kommer ihåg då jag och en killkompis liftade till eskilstuna för att gå på zoo. Detta var x antal år sedan men sista biten vi liftade fick vi åka med en djurskötare från parken som hade hand om dom vita tigrarna. Vi gick runt och kollade på alla djur men mest tigrarna och igår såg man en av dom ligga i inslängd i frysen. Har även varit dit med barnen ett par gånger, nu undrar man ju om det ser ut så här på flera svenska djurparker.

sand

Åhh min stackars minsta lilla älskling, i måndags fick hon ett lass med sand i sina ögon på förskolan. Dom ringde, jag funderade, och hämtade henne på min rast. Hem, tvätta dom små blåa ögonen, sen fick hon vara med mig på jobbet. Då såg ögonen bra ut men morgonen efter kunde hon inte ens öppna dom, helt igenklibbade av var, mannen fich vabba, bvc sa tvätta med ljummet vatten. Bättre idag som tur är hoppas att det släpper nu. Tycker verkligen synd om henne. Läste Kristian Gidlunds blogg och inser att detta går över det är inte så farligt med lite smuts i ögonen, andra har det värre. Man vill ju aldrig se sina barn lida även om man vet att det blir bättre.
Slö har jag blivit också, nog är det bra skönt att ta bilen till jobbet istället för cykeln. Speciellt i dessa regniga, blåsiga, mörka höstdagar som sverige erbjuder.

mys

ja då har hon hål i öronen då!! INte ett knyst sa hon, valde örhängen som såg ut som rosa blommor. Min mamma var med på kupolen och även min  mormor kom dit, där gick vi 4 generationer och jag är så glad att jag har den möjligheten och att mina barn får den chansen. Imorgon laddar vi med kalas och besök av hela stora släkten, jag älskar dessa stunder då vi alla samlas.

äntligen fredag

Imorgon ska stortjejen få sin första present, nått som hon önskat sig i flera år, hål i öronen. Spännande, sen ska hon få klippa håret hos en frisör en present från henes mormor.

Hanna

Tänk att snart fyller "lilla" Hanna 9 år. Jag fattar ingenting, vår förstfödda underbara tjej. Kommer ihåg då vi väntade henne och datumet närmade sig, hur det kändes, vad vi längtade. Tre veckor före kom hon och inte ett dugg bråttom hade hon. Vi skulle bli föräldrar. Förlossningen var lång och utdragen med diverse doser av bricanyl m.m.
Avslutnigen blev snabb då jag fick feber och hennes hjärtljud sjönk, akut kejsarsnitt. Men jag hann få ryggbedövning och fick vara vaken tyvärr. Det var den värsta stunden i mitt liv, hade mycket värkar och var öppen 9 cm då läkaren snittade. Bedövningen hade dom lagt för långt ner så mina ben var mer bedövade än min mage. Gissa om det gjorde ont, Jonny blev utskickad och fick stå i korridoren och höra mig skrika, inte så kul för honom. Men ut kom hon vår älskade unge, fick snusa lite på henne innan dom tog henne ifrån mig och hon hamnade i kuvös, men hon fick ha sin pappa med sig i alla fall medans jag blev lagad. Jag missade allt i början med henne, första badet t.ex var i min dimma av morfin, amningen fungerade inte heller. Fick samtala med överläkaren om det katastrofala snittet, han var väl rädd för en stämning kanske, blev erbjuden att gå i krisgrupp men tackade nej, jag hade en man att prata med och det räckte. Allt detta gick över, kvar finns en underbar tjej och ett litet ärr, några dåliga minnen. Första tanken var ju att jag ska aldrig mera skaffa barn men det försvann och det är jag glad för, men när vattnet gick med Elina då sade jag till Jonny att om dom vill snitta mig igen då går jag hem. Hanna växte och utvecklades, gick igen alla perioder som barn gör. Nu går hon i trean och jag hoppas att hon alltid kommer att fortsätta vara den underbara tjej som hon många gånger är. Jag älskar henne till månen och tillbaka.

kanelbullen dag

Ja tänk att det finns dagar att fira allt, kan ju undra hur många som åt en kanelbulle idag? Jag gjorde det, bakade ett gäng med bullar imorse tillsammans med lillskruttan. Hon kavlade så det stod härliga till.
I lördags åt vi en trerätters middag som vi lagade själva, inte för att vi hade nått speciellt att fira utan bara för att. Det är så mysigt att laga mat tillsammans i vårt trånga lilla kök, jag och mannen försöker laga maten medan de stora barnen far runt våra ben och lillskruttan bär in alla kuddar och filtar (jag gillar kuddar så det är ganska många) så bäddar hon på golvet i vårt "stora" kök, så vi snubblar hela tiden, men söt är hon. Jaja det blev en middag i alla fall, gratinerad hummer till förrätt, helstekt oxfile med vinsås och hasselbackspotatis till varmrätt och som avslutning en vanilj pannacotta med turkisk peppar och jordgubbar. Allt blev supergott till ett gott rödvin.
Man ska nog göra vardagen (fast det var helg) till en fest lite oftare.
Imorgon är det äntligen fredag, rättviks marknad kanske, eller bara hemmamys. På lördagen ska vi på oktoberfest, jag och fyra karlar, hur ska det gå. Jag gillar att vara med dom i alla fall inte kan jag rå för att inga andra brudar ville mä. Vi ska fira O som fyller år. Tycker att det är såå skönt att jag gillar min ingifta släkt också för det är ju dom jag ska gå med. Svärmor ställer alltid upp som barnvakt både på dagen och på kvällen, hon hämtar på förskolan ibland så barnen får kortare dag. Hon är suverän trots att hon inte är så ung längre.

RSS 2.0