Höstmys

För att inte bli helt bedrövad i detta väder så tänder vi massor av ljus här hemma, är så trött på regn och grå himmel. Var till ikea igår och år brunch, jättegött kan rekommenderas. Sen köpte vi en ny säng på mio som var jätteskön. Har ju behövt en ny säng länge och nu slog vi till, längtar tills den kommer. Får väl börja sy ihop underkakan för det var hel bäddmadrass på denna säng. Har gjort nått som jag trodde att jag aldrig skulle göra. Köpt färdiga Jul kalendrar till barnen. Hade bara inte ork att göra egen i år. Har även fått operationstid för knät, ska bli såå skönt, men visst är det lite nervöst då man inte vet hur man mår efter, om kryckorna ska fram igen. Längtar efter lite snl och sol nu men ska fördriva den här söndagen med att baka, det blir mysigt.

Alla helgons dag

Är så vackert, ljus överallt på kyrkogården, det var med tungt hjärta vi gick runt där, saknaden är så påtaglig på såna här dagar. Vi tände ljus för mamma och för Jonnys pappa och hoppas att våra föräldrar kanske träffat varandra nån annanstans. På söndagen som visst var alla själars dag var vi till gesunda. Det började med fika hemma hos mormors bror, vi satt där och pratade och hade jättemysigt. Mammas särbo kom också dit. Sen var det dax för gudstjänst i bönhuset. En fantastiskt duktig präst, en ung tjej, hon pratade rakt in i våra hjärtan. Sen tände dom ljus för dom som gått bort under året. Tårarna rann nedför kinderna när hon läste mammas namn och ålder, det var inte hennes tur..Man fick även ta hem ljuset sen. Precis då hon tände mammas ljus hörde både jag och V en lätt knackning från ovan taket. På alla helgons dag blev min mamma gammelmoster, och mina harn fick en tremänning, mamna hade varit så lycklig över att hennes syster också blivit mormor, jag kan inte fatta varför hon inte fick vara med oss längre.

spanien

Ja nu var det ett tag sedan vi kom hem från spanien. Hade en härlig semester och njöt verkligen av att få lite skön sol på kinderna. Huset var jättefint, poolen var lite kall tyckte dom vuxna men barnen badade gärna, ja ett dopp tog jag också. Havet var skönare och barnen sprang i vågorna. Fin liten by där vi bodde, I' ampolla en fiskeby vid medelhavet. Åt på en mysig restaurang där två gånger, god mat och framför allt en bra barnmeny med glass till efterätt till barnens glädje. En heldag på nöjesfältet port aventura, är imponerad över deras sätt att dekorera parken. En fin park och Hanna åkte Europas högsta berg och dalbana två gånger. Synd bara på långa köer vid attraktionerna. En annan heldag blev tågturen till storstaden Barcelona. Åkte tidigt kom hem sent, barnen var otroligt duktiga och tålmodiga för detta var mycket en vuxendag, med turistbuss och sevärdheter. Fin stad men jag gillar nog mer småbyarna. Vi hade två relativt nya hyrbilar som vi åkte runt i, två fanastiska chaufförer som rattade bilarna på små slingriga vägar ibland i kolmörker. När vi skulle hem från stranden en dag körde M första bilen med pappa som gps läsare och vi åkte bakom. De följde gpsen och vägen blev mindre och mindre och snårigare. Vi funderade nog alla om vi skulle vända men det gick inte. Döm om infödingarnas förvåning då två fina bilar kommer åkande rakt genom deras olivodling, då var det ingen väg längre utan vi åkte under olivträden. Men gpsen sa bara 100 meter kvar, och tro det eller ej men vi kom fram till huset. Vi tog inte den vägen nån mera gång. Nu är det kallt här hemma och jag längtar tillbaka.

RSS 2.0