Julfint

Det blidde ingen magsjuka i alla fall, och min händige make har lagat tvättmaskinen. Allt i sin ordning igen. Adventstämningen har infunnit sig i arnessonska hemmet, gården ligger vit och fint, stakarna står i fönstret och stjärnorna hänger på sin plats. Julgardiner och dukar... ja jag älskar ju det här med att förbereda julen. Mannen är borta på julbord så ikväll blir det fredagsmys med bara barnen. Väntar tills barnen lagt sig sedan ska jag fixa i ordning paketkalendern som en överraskning till imorgon då första paketet ska öppnas.

Upp och ner

Igår hade vi en mysig familjedag i Gävle, det blev lite julklappsshopping, lunch på Ikea och besök hos Jonnys brorsa som bor där. Dagen idag började också bra, släpade ut barnen på en promenad runt Kvarnsveden i det friska vädret, dom sprang och tjoade och minstingen sjöng "i ett hus i skogens slut" för fulla muggar i vagnen. Det var till och med en tant som stannade och vände sig om och sade -Det var glada barn det där!! Efter lunchen satte jag och mannen igång att baka, skulle prova ett recept från hans 93 åriga faster, men vi han hade bara hört det muntligt, men vi läste ett recept på nätet också och blandade lite, det blev supergott. Ett ärtbröd med gamla anor.
Sen började dagen gå utför, barnen städade sina rum och det var ett kaos utan dess lika, mamman rykte in och kastade massa bråte till barnens förtvivlan, då kommer mannen och säger att tvättmaskinen gått sönder, suck, man har ju inte lite tvätt med tre barn i familjen. Och nu som toppen på isberget så ligger Elina i sängen och har ont i magen och illamående, hon gick frivilligt och lade sig redan kl. 18 utan att ha ätit middag. Så en magsjuka att vänta nu i vår tvättmaskinlösa familj, det är väl fantastiskt. Håller nu alla tummar för att natten fortskrider utan kräks men nog är man på helspänn.

Fars dag

Ja då har vi firat färdigt fars dag. Igår gjorde barnen frukost på sängen till sin pappa, han fick även paket. Vi hade en liten familjemysdag tillsammans med T och hans barn. Det blev bowling i maserhallen med hela ligan, jätteduktiga var dom, barnen. Och gissa vem som kom sist.. jag förstås slagen av bägge barnen, men man måste ju skylla på nått och jag skyller på att Lillstumpan distraherade mig då hon glatt skuttade runt i hallen, en stund gled hon fram iförd ett par bowlinskor i storlek 39. Sedan hade vi lovat barnen ett resturang besök, det händer inte så ofta så det var uppskattat.
Idag har vi firat min bästaste pappa, en dag försent för igår var han på böljan blå. Vi fick jättegod middag där, men lilla fröken hon åt ingenting, smakade inte ens, envisa unge. Men då efterätten kom fram då blev det fart på henne.
Tur att hon är charmig i alla fall. Nu blir det intagande av position under en filt i soffan, och nått skräp på tv.

Halloween

Tänk att det kan vara så kul att klä ut sig skrämmande. Vilka hallowenfester man deltagit på genom åren. En fest jag minns är då vi bodde i lägenheten på hagalund, jag var häxa och Jonny var monster. Det var en buffe med läskiga saker t.ex svart bål med ormar i. Uv lampan var på och även rökmaskinen såå kul hade vi. NU är det dax att låta ens egna barn klä ut sig och spexa. Hanna var på halloweendisco på knuten och blev tvåa i tävlingen bästa utklädnad. Henns moster L hade målat och fixat henne så bra.
Men nu är halloween över för i år och vi har kommit till allhelgonahelgen. Det är nu vi hedrar våra nära som inte finns kvar hos oss längre, vi tänder ljus och det blir alldeles magiskt vackert på kyrkogårdarna. Mina tankar går till min morfar och Sigrid som lämnade oss för några år sedan. Men även till min farfar som dog då jag var två år, Jonnys pappa som dog från honom när han var 15 år, så honom har jag aldrig träffat. Tänder ett ljus för alla som lämnat oss och hoppas att dom har det bra.

RSS 2.0