midsommar

Midsommarfirande i klitten med min nära och kära blev det. Det är såå mysigt att kliva in i stugan, tända eld i vedspisen och mysa. Vi njöt av fint väder och solen lyste över bergen, Jonny byggde ett bord som blev jättefint och rejält. Vi tittade på majstångsresningen nere  på rots skans och barnen dansade glatt runt stången. Sen tillbaka till stugan där vi grillade drack lite vin och hade det skönt. Barnen for runt och lekte hela tiden, ja en och annan chips och godispaus gjorde dom ju förstås. En mysig helg.
Men det fattades någon...nån som tassar upp tidigt på morgonen och eldar i spisen, nån som skiner upp av glädje när vi andra vaknar, nån som leker och pratar med barnen, nån som diskar trots våra protester, nån som hör hemma i stugan. Nån som kanske aldrig mera kommer att kunna elda i spisen eller släpa hem vatten, som aldrig mer kommer att sitta på altanen och sticka, ja det fattas nån i stugan i klitten.

Senaste nytt

Ja i helgen var det kolmården som gällde. Vi packade in oss i bilen på torsdag förmiddag och började resan mot Norrköping. Första stoppet blev ikea i Västerås där vi åt lunch, nästa stopp blev hör och häpna Vingåker av alla ställen för där hade vi hittat ett outlet område. Handlade diverse kläder billigt billigt. Hannas ögon glittrade då vi steg in i delicatos outlet butik och där fick man provsmaka kakor, handlade lite där också. In i bilen igen mot hotellet. Hittade på en gång utan felkörning, tur att Jonny körde kanske. Installerade oss på hotellet innan vi åkte vidare, denna gången till Söderköping och smultronstället, där är glassen större än man kan föreställa sig. Ligger såå vackert vid göta kanals bajsbruna vatten!!! Mumsade på glass gjorde vi allihopa och vi var proppmätta då vi gick ut därifrån. En underbar sommarkväll hade vi och just då var livet bara fantastiskt.
 
När vi vaknade på fredag morgon klämde vi i oss en rejäl hotellfrukost för att orka en heldag i djurparken.
Tycker att kolmården är en mysig park och barnen var glada=föräldrarna var glada. Det var skönt att det inte var fullsmockat med folk, vi såg självklart delfinshowen, sälshow, barnen åkte karuseller massor av gånger, träffade Bamse och mycket annat. Tog det lugnt i parken utan att stressa för vi skulle ju dit nästa dag också. När det var dax för stängning tog vi bilen in till norrköping city, där vi hittade en jättemysig liten resturang/krog som vi käkade middag på. Nu kan man ju tro att vi var trötta då vi kom till hotellet men nej nej på med badkläderna och ner i poolen, Livia hon var helt vild i vattnet och hoppade från kanten hela tiden. Sen kollade vi på fotboll i sängen och vi vuxna avslutade dagen med en öl. Nästa dag på kolmården bjöd även den på soligt väder, lite kallare kanske. Denna dagen blev det linbanetur igen, elefantshow (imponerande djur) surikatmatning, lek i stora klätterställningar och en imponerand rovfågelshow. Det är inte varje dag en berguv sveper över ens huvud. Vi avslutade resan med att Livia lämnade sina nappar till Bamse så nu är vi av med dom, hon var jätteduktig.
Men hur underbart det än är att vara borta så är det fantastiskt skönt att komma hem och jag är så glad att jag känner så.
 

RSS 2.0