vårkänslor

solen värmer så skönt i ansiktet. Igår var vi på sportfältet och barnen åkte både skidor och skridskor, underbart väder hade vi. Livia fick sova ute i vagnen. Sen blev det pizza hemma hos svärmor.  
 

lördag

Haft en skaplig lördag faktiskt. Började med ett besök på åkershem till farmor tillsammans med P&D och barnen tycker ändå att det gick rätt så bra. Hon visste vilka vi var och hon var lite ledsen ibland och fundersam varför hon ska vara där. Men ändå var det kul att träffa henne och man hoppas ju ändå fortfarande att hon ska acceptera att hon bor där och glädjas åt dom bra sakerna. Men inser väl att det inte kommer att hända. Sen fick T hämta lite möbler i hennes lägenhet som han kan ha om han hittar nånstans att bo snart. Jag fick ta hennes gamla symaskin få se om jag får i gång den. Det är med blandade känslor man går upp i hennes lägenhet, tänk om hon visste hur det såg ut där nu!! Men vi alla runt henne vet att det måste göras och även om det känns sorgligt att ta saker av henne så vet man att hon har ingen mer nytta av dom och den farmorn vi haft i vår uppväxt skulle vilja att sakerna kom till användning även om hon inte inser det nu. Sen blidde det korvgrillning på altanen med T&A och barnen, med en chokladfontän som avslutning. Snart blir det melodifestivalen.

trött

Haft en hektisk vecka på jobbet så jag känner mig ganska trött nu. Slutade tidigt idag så jag tog barnen med mig så åkte vi ner på stan och fikade tillsammans med syrran och L, Pappsen och G. En mysig stund som fick avsluta denna arbetsveckan. Ska nog hälsa på farmor imorgon få se hur det går jag väljer att ta barnen med mig för dom vill så gärna. Om det blir jobbigt för dom så går vi men det känns ändå viktigt att dom får följa och se vart hon bor, det kan bli jobbigt men det är ändå en del av livet. Idag blev det egna friterade räkor till middag och ett glas vitt vin nu tänder vi ljus och kryper ner i soffan och kollar på gladiatorerna sen somnar jag nog till en film och mannen väcker mig då den är slut, en typisk fredagkväll.

Löpband

Ja det var en bra investering tycker jag, speciellt då man varit hemma med sjuka barn som man inte vill ta ut på promenad. Men en tur på löpbandet då barnet sover middag funkar ju. Har precis gått en sväng, var lite trött idag så det blev bara 25 minuter idag, brukar gå 30. Men bättre än ingenting. Tror faktiskt att konditionen har förbättrats lite. Som det ser ut nu blir det jobb och skola som vanligt imorgon, lite hosta sitter kvar på barnen men dom är pigga ännu. Varit på dans med Elina idag, hon är jätteduktig det passar henne att dansa. Var ensam med barnen hela dagen igår då mannen var till Branäs och åkte slalom. Då blev det lite shopping med lunch på Mc Donalds sen lite madrassåkning i friska luften. Minsta hjärtat är lite gnällig ännu efter sjukdomen så hon testar vårt tålamod nu på dagarna men men det blir väl bättre.

Alla hjärtans dag

ja jag gillar ju den dagen fast jag tycker inte att man måste köpa en massa saker till varann. Men att bara visa att man tycker om nån. Fick hemgjorda kort av bägge storbarnen. Jag hade ju handlat jag, så barnen fick varsin chokladask med hjärtan och ett kort av mig. Idag var det Jonny som vabbade och jag var på kurs. När jag kom hem myste vi med att fixa lite hamburgare och sen såg vi en barnfilm. Nu har barnen lagt sig så nu får jag väl ta en kopp te och sjunka ner i soffan och mysa med mannen i mitt liv.
Och till alla i min familj, jag älskar er och ha en underbar alla hjärtans dag.
Tänk på att det är en lycka att få älska och att älskas.

vab

Ja då blev det vabruari även för oss. Livia är genomförkyld, hon blir förkyld i ögonen också, feber men ändå ganska pigg. Barn dom kan leka korta stunder trots sjukdom tänk hur man själv blir då man har 39 graders feber. Då är man ju helt väck. Ja hon har i alla fall ätit glass idag och lite smörgås. Lite lunch åt hon men ingen middag. Blir en hemma mys dag imorgon också få se om lill stumpan orkar leka då med eller om kratfterna tryter. Nu ska jag upp och tempa henne få se om febern gett sig.

Skrivkramp...

nej det är inte anledningen till att jag inte skrivit på ett tag men det är lite mycket nu, både på jobbet och privat.
Nu ska jag berätta om en fantastisk människa, en som alltid funnits där för oss. En som vi varit hos mycket och som älskar barn. När vi var små jag och min syster fick vi bada i hennes diskho, leka med allt vi ville hemma hos henne. När vi blev större och mer självständiga fanns hennes hem alltid där då vi gick i skola i "stan" (bodde ju i ornäs) dit kunde vi alltid gå på en håltimme eller efter skolan, när vi behövde en paus, hon dukade alltid fram fika åt både åt oss och åt våra kompisar. När hon på sommaren bodde i sin stuga på klitten då fick vi vara i hennes lägenhet både vi och kusinerna. Vi växte upp och blev vuxna, jag fick egna barn och ett starkt minne är då hon var hemma hos oss en dag, då satt hon på golvet och lekte med Hanna som var några år gammal, hur många
80 åringar fixar det? Ja min farmor handlar det om, men nu sörjer vi den tiden,nu i dagarna har hon flyttat in på åkershem, hennes demens blir värre och värre och vi alla runt henne tycker det är jättejobbigt. Hon vet fortfarande vilka vi är, försöker förklara för barnen vad som händer för hon är lika nära dom som oss. Hon har alltid lekt, busat och spelat med dom när vi har träffats. Hoppas att hon kommer ihåg dom ännu.
Men min glädje är ändå att mitt i allt detta så har jag haft en farmor i hela mitt liv, mina barn har haft en gammelfarmor. Vi har fått dela många stunder med henne, hon har lärt oss baka tunnbröd, hon har lärt oss att älska livet på landet med utedass och utan rinnande vatten, hon har lärt oss spela plump och poker med tioöringar som insats. Vi får glädjas åt tiden som varit och hoppas att hon kommer ihåg oss länge till.
 

RSS 2.0