Semester

Att frysa i tältet på natten Att svettas i tältet på morgonen Att krabborna jagade Hanna och försökte äta upp henne Att Livia kissade i sovsäcken Att köa på Liseberg Att köa i Ullared Att äta smörgås med mjukost och dricka ljummen juice till frukost Men även: Att dricka mojito på stranden i solnedgången Att kura ihop sig nära den man älskar i tältet på natten Att skratta både med och åt varandra Att fiska krabbor från klippor Att bada Att inte köra fel en enda gång Att inte vara osams Att se glädjen i barnens ansikten efter att åkt Helix och Balder Att dricka en kall öl då man svettas Att fynda i Ullared och det bästa av allt: att komma hem efter en underbar semester och känna hur skönt det är. Borta bra men hemma bäst!!

Mammor

De är många mammor som lämnat oss på jorden nu. Först var det ju min farmor, pappas mamma, sen pappas frus mamma och nu Jonnys brors frus mamma. Automatisk så kastas tankarna tillbaka till då min mamma lämnade oss. Pratade med B och hon berättade att hennes mamma dog den 28, J mormor dog den 28, J morfar dog den 28 och nu A mamma den 28. Berättade då att min mamma också dog den 28, tänk va konstigt va!! Ja som Hannas lärare sa till mig: - Man är aldrig tillräckligt gammal för att förlora sin mamma Det blir fest i himlen på mors dag.

Sorg och glädje

Längesedan jag skrev nu, såg att mitt förra inlägg handlade om min farmors 90 års firande. Minns den dagen med glädje för nu har min farmor blivit kvitt sina smärtor och lämnat oss på jorden. Hoppas att hon har det bra 7 sin himmel och kanske hon hälsade till mamma från oss alla. Det var en fin begravning. Det börjar bli många däruppe nu. Har även gått igenom en tuff period med äldsta dottern som hamnade i lite fel umgänge, men det verkar ha löst sig nu. Kärleken går väl upp och ner, fortfarande mest upp, klart vi bråkar ibland men i 20 år har vi varit tillsamman nu På midsommar var det 20 år sedan vi blev ihop. Fick fira det lite extra med en barnfri helg i Stockholm då mannen fick sin 40 års present. Hade en underbar helg tillsammans blev både flams, trams och mys. När vi på natten gick till hotellet hand i hand så kändes det underbart. Nu är jag uppe i Klitten med barnen, vädret bjuder på en hel del överraskningar men jag trivs så bra här ibland bergen. Ibland känns det nästan som att farmor ska stå på trappan och vänta då man svänger in på parkeringen. Att bara vara i lugnet med tända ljus, ensam med tankar, jag laddar energi här. Nu lägger sig mörkret över oss snart och imorgon är en ny dag.

RSS 2.0