åter till vardagen

Ja nu har vi en tjej i ettan och en i fyran, hjälp va stora dom blivit!! Skolstarten gick bra och dom trivs jättebra, lillskruttan trivs på sin nya avdelning på förskolan och allt kunde varit frid och fröjd. Men här hemma sitter vi, jag och min man i varsitt soffhörn, sjukskrivna bägge två. Ja vad gör man hela dagarna då man inte kan gå riktigt. Har tråkigt och tänker på allt man borde göra, provade köra bil idag och det gick ganska bra. Men tanke på att benet jag ska växla med är stelt som en pinne men jag är ändå glad för den värsta smärtan är borta men jag är ju rädd att vrida till knät igen så jag tar det försiktigt. Har ju gått med kryckor några dagar och haltar nu med och detta har då gjort att jag har träningsvärk i princip hela kroppen eftersom jag belastar fel. Ni ska se oss, mig och Jonny, när vi vankar iväg för att hämta Livia på förskolan. Vi har valt att gå och hämta henne varje dag för att träna oss på att gå. Men nu måste det väl vända!!

En olycka kommer sällan ensam...

ja nu har Jonny haft problem med ont i ryggen och benet i tre veckor, det blev lite bättre förra veckan men sen blev det sämre igen. Jag har haft lite känningar i mitt knä i några veckor, det är min gamla skada sedan jag vart påkörd som spökar. Läkaren som jag träffade då sade ju att har man väl fått problem med ett knä så brukar man ha det hela livet. Har gjort lite ont då jag cyklat och så men ingen farligt. Tills igår då jag skulle sätta mig i bilen då vred jag till knät så det hoppade ur led, det är inte skönt, det hoppade tillbaka på en gång men blir ju svullet och ömt endå, Så nu haltar jag runt här hemma tillsammans men min man och vi känner oss som minst 70. Som Hanna sa, nu har vi två föräldrar som inte kan gå!! Jaja jag vet ju av erfarenhet att mitt går över det är ju som en stukning.
Men det är såå tråkigt.

inte som vi tänkt oss

Ja de senaste veckorna har inte varit som vi tänkt oss eftersom Jonny haft ont i ryggen/benet. Han kan inte gå långa sträckor och inte heller stå still mer än en kort stund. Han har varit till 2 olika kiropraktorer och den sista fick han bra hjälp av, men inflammationen som går ner i benet kvarstår. Vi håller tummarna för att det går över snart. Vi har mest vait hemma och det kan ju också vara skönt men jag har ju fått gjort allt hemma och det är ju inte så roligt bättre när man kan hjälpas åt. Han är ju sjukskriven på sin semester så jag sade att jag ville ha VAM på min semester (vård av man) men nu är min semester slut och jag återgår till vardagen på måndag och fortsätter med  vam lite tills han blir bra. Så idag ville jag göra nått mysigt men hela familjen som inte innebär att gå och stå mycket, det blev en ångbåtstur på runn men "domnarvet" äldsta ångbåten i sverige. Soligt och fint hela tiden medans vi susade fram på runns vatten. Sen tog vi en tur till stora Lunåns gårdsmejeri där vi fick klappa och umgås med både får, getter, hönor, en åsna, alpackor, en minigris och jättesöta hundvalpar. Vi åt gårdens egengjorda glass och myste i solen. När vi kom till Borlänge igen så regnade det!!  Vi fixade lite plankstek och mumsade på till kvällsmat. Imorgon blir det Smedjebacken för att heja fram kvarnsvedens tjejer på fotbollsmatch.    
 
Gässen jagade grisen!!

bär, bär, bär

Ja då var vi på hemmaplan igen. Trivs ju bra uppe på klitten i stugan det är lugnt och fridfullt och som min svärmor sade då vi satt ute och fikade - Lyssna! det enda man hör är vinden som susar i träden. Jonny har ju väldigt ont i ryggen/benet och är nu sjukskriven på sin semester, han kan knappt stå och gå, sitta går bra. Ischias trodde läkaren, ska gå över av sig själv men detta har varit en lååång vecka. Ingen förbättring heller men vi hoppas varje dag att smärtan ska bli mindre för det syns att han har ont. Medans han har vilat så har jag plockat bär på alla möjliga ställen. Är väldigt nöjd med helgen och kom hem med 3,3 kg blåbär, 1,1 kg hjortron, 1,5 kg svarta vinbär (som vi hittade i skogen) 1,5 kg skogshallon från klitten och som om det inte skulle räcka så åkte vi förbi vid mamma i Gesunda och där plockade vi 7kg körsbär och 500 gram krusbär. Har ju så svårt att sluta plocka då det finns så mycket. Det jag inte gillar med bärplockningen är att rensa blåbär, fy så tråkigt, men men min man han kan han. Han byggde en konstruktion som med hjälp av dammsugaren sög bort allt skräp från blåbären, vips så hade han rensat blåbären.
Det var fantastiskt att stå i hallonbuskaget nedanför stugan och lyssna på naturens ljud som blandades med barnens glada röster när dom på egen hand skapade en koja i skogen. Livia har varit konstant lortig runt munnen hela helgen av alla bär som hon stoppat i sig. Vi hade fint väder hela helgen utom på lördag kväll då började det spöregna och åska och alla barnen jublade - Nu blir det vatten i bäcken!!! Dom hade kämpat i två dagar med att få vatten i den uttorkade bäcken vid stugan, dom hade tömt två regntunnor vid vår stuga och en vid P-O stuga och fyllt i bäcken utan ett långvarigt resultat. Men med regnet så blev det lite lite vatten i bäcken som fanns kvar morgonen efter, och alla regntunnor var fulla igen.

RSS 2.0