familjetid

Idag har vi roat oss i maserhallen. Barnen blir så glada när dom får åka dit och bada. När vi åkte hem sade Hanna - tänk om man hade så mycket pengar så att man kunde göra sånt här varje dag!
Ja tänk det ni, men vem skulle orka vara i badhuset varje dag då undrar man ju som vuxen. Efter tre timmar var vi alla trötta så då blev det pizza och hemfärd. L, M, I; L och mamma kom hit en sväng på kvällen. Barnen lekte så bra tillsammans och Livia underhöll oss vuxna med sin sång repertoar och tillhörande dans och rörelser. Hon applåderade även glatt åt sig själv. Det skulle man kanske göra ibland som vuxen också, ge sig själv en applåd och en klapp på axeln. Nu soffmys med familjen och kanske ett glas rödvin också eller en öl, hmm dessa svåra beslut.

home sweet home

Hemma igen efter en helg i undersköna Klitten. Den lilla röda timmerstugan med utsikt över bergen är nu stängd för vintern. Kom dit på fredag kväll och solen sken på oss, när mörkret infann sig kunde vi skåda en magnifik stjärnhimmel ovanför oss. Det sprakade i vedspisen då farmor eldade för fullt. Tv:n har varit avslagen hela helgen och vi har njutit av sällskapet istället för tv och dator. På lördag morgon var solen som bortblåst men det regnade i alla fall inte. karlarna satte igång med dagens projekt "rädda golvplankorna" Golvet sjönk nog en 4 cm då dom fixade till det. Jag och barnen och D gick en promenad runt Klitten, vi såg får, hästar, en kanin, fick igång några tuppar så dom galde och matade korna, dom tänkte även äta Livias vante, men dom fick nöja sig med maskrosblad. D visade ner oss i P:s skog där vi hittade massa blåbär. Liksom förut kan jag inte låta bli att plocka dom, så det blev blåbärspaj till kvällen. En härlig dag men kallt är det där uppe. Lite halvtjuriga ungar, det är väl den friska luften som tar musten ur dom kanske. Mysigt att vara där med farmor också, man vet ju inte hur länge till som man kan få ha hennes sällskap, hon är ju till åren nu och minnet är inte som det ska. Visst hon tjatar om mycket om och om igen, och visst är hon lite sur ibland men då hon är med barnen, sina barnbarns barn då lyser hon upp och hon är jättesnäll mot dom. Men hon är inte den farmorn jag minns och det är svårt att acceptera att den farmorn kommer aldrig tillbaka, hon är en annan nu. Jag är glad så länge hon minns vilka vi är.

sol

Skulle åka bil till jobbet i morse, då var det is på alla rutor och hårt satt den fast. Blev till att ta i för att få bort den. Sen sätter man sig och ska åka iväg, då immar hela bilen igen. dra på fläkten och krypköra en bit sen ordnade det till sig. Inte vet jag om det är bättre att åka bil än att cykla heller. Slutade tidigt idag och skulle egentligen hem och dammsuga, men solen sken och städlusten försvann. Hämtade hem alla barnen plus en kompis, packade picnikpåsen och klampade ut i skogen. Vid trollstenen packade vi upp fikat och njöt i solskenet. Barnen plockade fina löv och diverse andra saker från skogen, inte vet jag vad dom ska göra med det. Sen bajsade Livia och skötväskan var ju hemma förstås så vi klampade hemåt igen. Dammsugningen den struntade jag i.

"Dammtussarna under sängen är bara änglarnas små tofflor"

 
 

regn

Det regnar här i sverige var dag... kanske kunde bli en sångtext. Vaknade till regnet i morse och medan man ligger och myser under täcket så gillar jag regnet som smattrar mot rutan, men när man börjar inse att man måste kliva ur den goa sängen, på med kläder och ut i detta väder, då är det inte lika mysigt. Gillar ju att ta cykeln till jobbet, man vakna liksom till på ett bra sätt men i morse ska jag erkänna att jag tog bilen. Lite slö blir man allt med ett körkort, förr hade jag ju dragit på mig regnkläder endå och intalat mig själv att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder mmm visst. Nej volvo till jobbet idag, och det var jag nöjd med då det var dax att åka hem igen för då regnade det igen. Hämta ungar hem och fixa mat, på med mysbrallorna sen bryr jag mig inte ett dugg om vilket väder det är. Man blir så glad när man kommer hem med barnen, dom stora börjar leka och minstingen far runt och busar av all sin kraft. Men efter en stund kommer hon smygande med en bok -essa säger hon, sen läser vi om igelkotten och hon härmar var och vartannat ord, och då hon ligger där i min famn, då är jag hemma och det får regna hur mycket det vill för inom mig skiner solen.

dop

Igår var vi till amsbergs kapell på L dop. Många var vi som frågat syrran om dom även skulle gifta sig vid dopet, men hon höll god min och nekade och skyllde M. Så visst blev vi förvånade när lille L dop var klart och han hamnade i sin morfars famn då det blev dax för bröllop. Så glad för deras skull ett vackert bröllop en solig höstdag. Och nu kommer dom alltid minnas L dopdag. D hade varit förutseende och tagit med sig ris i en påse så det slapp dom inte. Gratulationerna var många då dom klev ut i höstsolen som man och hustru. Sedan åkte vi hem till dom, på vägen dit svängde vi in på hemköp och köpte ett bröllopskort och en blombukett. I blå huset blev det paj, sallad och tillbehör. Korv till barnen. En fantastiskt fin dag. Tänker tillbaka på då jag gifte mig, J ville inte gifta sig i kysrkan så vi gifte oss borgeligt, vid runns strand bredvid ornässtugan. En iskall solig vinterdag och snön gnistrade, där blev vi man och hustru. Har ju varit på några bröllop nu, alla olika, allt från stort och pampigt till litet och enkelt. har ju även varit på ett annat dop som också blev bröllop. Det finns så mycket kärlek.
 

helg

Äntligen är den här, helgen. Fredag är nog min absoluta favoritdag. Imorgon väntar dop för minstingen i släkten. Det blir i amsbergs kapell. U
iIkväll blir det popcorn, fångarna på fortet och mys med tända ljus. Hanna har en kompis som sover över så ikväll somnar väl vi vuxna före barnen.

funderingar

Ibland kommer tankarna smygande över hur bra jag har det, jag lever det liv jag vill med underbara barn, fint hus, trivs med mitt yrkesval, har en man som jag fortfarande älskar högt tycker han är snygg, snäll och helt enkelt underbar. Jag vet att han ibland inte upplevs så av andra för han är ganska blyg och tyst många gånger. men han avgudar sina barn, dom är hans allt, han älskar mig, vi bråkar nästan aldrig så för mig är han en prins. Jag hoppas att jag i många år framöver får somna bredvid honom med hans hand i min. Tänker ibland också på hur snabbt ens liv kan förändras, hur en sjukdom eller olycka kan drabba en hel familj, läser ibland sådana bloggar och lider verkligen med alla som drabbas av hemska saker. Jag tror att det är viktigt att vara glad för att man mår bra och att folk runt om en har det bra. En skilsmässa kan förstöra för många men även bråk och högljudda röster kan skrämma ett barn. Kommer ihåg hur det kändes när mina föräldrar bråkade och hur deras skilsmässa påverkat mig och min syster. Då var vi ändå vuxna då dom skildes. Många tankar kommer och går ibland, men jag kan se vad jag har och hoppas att jag alltid kommer att ha det så. Men man vet inget. Så lev livet idag, imorgon är bara en ny dag. Japp ett glas vin på det här då.

loppis

Igår stog vi på barnens loppis i liljekvista parken och sålde lite grejor. Det gick bra, det sålde som bäst på förmiddagen, mest leksaker men även lite kläder. Barnen tjänade ju in lite pengar i alla fall istället för att slänga sakerna. Vi har bestämt i familjen att vi ska spara pengarna på det vi säljer till en resa. Barnen vill såå gärna åka utomlands igen och nu börjar ju även minstingen växa till sig så om ett eller två år kanske det är dax igen. Igår på kvällen blev det en promenad till vår närmaste skog och faktiskt hittade vi lite trattkantareller så idag blir det skinkstek med kantarellsås till lunch innan vi ska fira K som fyller år idag.
Har faktiskt ingen ångest för att börja jobba heller som många frågar, har varit svårt att få till att schema så jag vet knappt hur jag ska jobba denna veckan. Det är lite jobbigt just eftersom det är nu alla utvecklingssamtal ska bokas in i skolan, tandläkartider hit och dit och annat som ska planeras är ju svårt utan ett schema. Men det löser sig nog imorgon, tur man har en svärmor som hjälper till också. Ska ändå bli kul att jobba igen och få lön, är ju inte så fett att leva på föräldrapenning på 6000 kr i månaden precis. Så jag ser framemot lönen i september. Hoppas att lilltejejn inte blir alltför sjuk nu med alla nya baciller på förskolan.

RSS 2.0