sommartider

nu är sommaren här, ja efter en alltför lång jobbdag blev det grillning av hamburgare här hemma sen packade vi in oss i bilen och åkte till båtsta sjön. Barnen plaskade i vattnet och jagade grodyngel och fiskar medans jag och Jonny njöt av kvällssolen på en filt i gräset. Vardagsmys på hög nivå var det, vi hade med oss fika. Livia badade flera gånger fast det var kallt i vattnet. Imorgon väntar en fullspäckad dag med fotbollsmatch, jujutsi avslutning, bära grus till projektet i källaren och så ska J tvätta vinden. Börjar längta till semestern på allvar nu.

Skönt

Blev en trevlig helg som började med ett gäng härliga arbetskollegor på after work. Cyklade hemåt i sommarvärme framemot elvasnåret. Vaknade på lördagen till en varm sommardag som innebar lite plantering av smultron, jordgubbar och en vinbärsbuske. Mumsade på våfflor med färska jordgubbar och grädde till lunch och när kvällen kom blev det grillad oxfile med diverse tillbehör och ett gott rödvin. Och idag hade vi pappsen här på lunch och efteråt blev det fotbollsmatch på skolans plan. Jag sövde Livia i vagnen medans matchen började Jonny och Elina mot Hanna och hennes morfar. Jag hoppade in i laget som låg under och det var Elinas lag men det blev inte nån större förbättring för det. Vi fick stryk med 6-2 men men en dag kommer revanchen. Nu på kvällen hade Hanna match mot bullis och vann med 3-1. Nu blir det hockey med älsklingen i soffan.

Mycket idag

 
Dagen började tidigt här i Arnessonska hemmet, drog barnen ur sängen redan vid halv åtta, gissa om dom var trötta. Frukost och sedan iväg till hagaskolan med Elina som hade genrep inför dansuppvisningen. Lämnade henne där och för hem för att invänta uppvisningen. Åkte dit till ca. 11.00 och dumma som vi var trodde vi att vi var ute i tid eftersom det inte började förrens 11.30 men men det var vi inte fullt med folk var det och vi fick köa. Fick se en mysig dansuppvisning och Elina var superduktig hon har nog dans i blodet och det kan hon inte ha ärvt av mig och vem hon ärvt det av är ett mysterium. Hennes grupp dansade till Justin Biebers "Eenie meenie" ,i vita kläder med silverglittriga kjolar. När showen var slut var det bara att ladda om, in med alla i bilen och snabbt till mc donalds för lunch sen var det bara att svida om och bege sig till ip för att se Hannas lag spela sin första match i seriespelet. Det blev en vinst med 6-0 mot Rättvik och tjejerna gjorde en jättebra match. Så idag är det en stolt mamma som kryper ner i soffan och kollar på tv innan det är dax att sova, imorgon blir en låång dag.
 

 
 

RSS 2.0