Studsmattan...

... är framplockad och barnen studsar för fullt. Livia hoppade tills hon var alldeles yr i huvudet. Igår blev det långpromenad med hela familjen i det fina vädret gick till kupolen och handlade nya skor till mig och Elina sen vidare mot marknaden för lite karusellåkning, ja inte jag men barnen och jonny. Träffade K&B där så vi hade sällskap med dom .. Pappa var där och L&M med. Sen promenad hem igen men barnen hade tur och liftade med K&B. Stegräknaren visade att vi gått 1,4 mil innan vi kom hem igen.
Lekstugan har vi också städat idag och altanen. Har provat en ny möblering på altanen nu få se hur den funkar, den är ju i minsta laget. Nu ska vi göra oss i ordning för en cykeltur till åkershem och farmor.

stolt

Hanna och hennes tjejkompisar tränade in en dans inför talangjakten på skolan. De fick träna en rast om dagen, de valde ut kläder, frisyr och danssteg. Sen kom dagen då de skulle tävla, de var pirrigt kan jag tro, alla som ville fick vara med och dom vann. Det var en överlycklig tjej som kom hem den dagen. De fick ha vandringspriset hos sin klass tills nästa år då det blir en ny talangjakt. Vi firade med glass här hemma.
Imorgon fyller min farmor 87 år, hon bor på åkershem och där vill hon inte alls vara så det är jobbigt. Blir svårt att fira henne detta år då hon själv inte vill. För sju år sedan var vi ut med henne för att fira hennes 80 års dag, Hon var en pigg 80 åring som gillade allt och alla Vi gick på en resturang i stan, hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn var med. Elina var bara nån vecka gammal och låg i vagnen och sov hela tiden, Hanna var en livlig 2,5 åring som studsade ner på stan medans hon höll i sina tremänningars händer. Vi lät nog mycket på resturangen men det var helt ok för vi var alla glada för att få fira vår farmors 80 årsdag. Vi avslutade hemma hos henne och hon hade bakat en tårta. Detta år blir det inget firande men kanske nästa år..

vår

Nu är det vår i luften
en fluga surrar i ett fönster
Hanna har ramlat sönder två par byxor på gruset
vinden och regnet tar bort den sista snön
ljudet av barnen som spelar fotboll på gräset
och Elina som åker sparkcykel på vägen
hoppet om en fin sommar växer
täckjackorna packas in i skrubben
Livia njuter av sina nya rosa springskor
fotbollssäsongen börjar på allvar
ja nu är det vår i luften

trött...

... på att det är kallt ute på morgonen... på att snön (isen) fortfarande ligger kvar. Vill ha vår nuuu. Men men den som väntar på nått gott... Håller även tummarna för en bättre sommar än förra året. Idag luktar det vitlök i hela huset efter den goda middagen på grekiska färsbiffar och morotstzatziki. mums. Tyckte inte Livia och åt bara potatis. Skattebeskedet kom idag och det såg ut ungefär som vanligt får tillbaka lite i alla fall. Pengarna hamnar direkt på ett sparkonto för nu ska vi spara till en ny...are bil. Vår är från 2000 men fungerar bra än men det kan vara läge att byta innan det blir alltför mycket jobb med den. Subaru verkar intressant men det blir till att spara ett tag till först så vi slipper ta alltför mycket i lån. Nej nu blir det soffan och snart ser jag nog bara insidan på ögonlocken.

7 år

Ja igår var det 7 år sedan hon kom till världen. Våran mittemellan tjej. Efter en perfekt förlossning hamnade hon på mitt bröst och Jonny fick som stolt pappa klippa navelsträngen. Vi bara myste och så snabbt vi bara kunde åkte vi hem till en stolt storasyster. Jag är så fantastiskt stolt över alla mina barn och hoppas att dom kommer att lyckas bra i livet. Det är ju inte alltid man känner sig som världens bästa mamma, jag erkänner att jag ibland efter en tuff dag på jobbet är onödigt grinig hemma, men jag tror att mina barn vet hur mycket jag älskar dom. Inatt sover Hanna och Elina över hos min mormor och det tycker dom är jättemysigt. Här hemma är det tyst och visst är det en förmån för barnen att ha en gammelmormor som är så pass pigg att dom får sova över hos henne och bli riktigt bortskämda. Imorgon ska jag hämta hem dom en liten stund sen lämnar jag dom vidare till min pappa, där ska dom också sova över. Är så tacksam för att vi har nära och kära som lånar dom ibland för det är svårt att få semesterdagarna att räcka till alla lov. Igår var det kalas och fullt hus och det var en toknöjd 7åring som kröp ner i sängen på kvällen. Den här sången hade vi på Hannas dop och jag tycker texten är underbar:
 
Som solen går upp långt bort i öst
och gör så att livet lever
Är känslan som stannat kvar
I mitt bröst
jag har allting- jag behöver

Med dig blev det här
en annan värld
och jag är så glad att du är här

Vad du än ser
vart du än går
finns du alltid kvar hos mig ändå
vem du än blir
hur du än mår
ska jag alltid lyckas
att förstå

När tiden går framåt
som den vill
och går så att år försvinner
Så ger jag dig allt
och lite till
men det är mycket
jag inte hinner
vargarna väntar överallt
jag håller dig varm
när det blåser kallt

Vad du än ser
vart du än går
finns du alltid kvar hos mig ändå
vem du än blir
hur du än mår
ska jag alltid lyckas
att förstå

Du vet att det är en galen värld
men bättre än innan du va här

Vad du än ser
vart du än går
finns du alltid kvar hos mig ändå
vem du än blir
hur du än mår
ska jag alltid lyckas
att förstå
 
Av: Nicklas Strömstedt
 
 

RSS 2.0