Tallinkryssning

vilken resa... ja allt började dagen innan avfärd då Jonny höll på hemme och grejade. På kvällen sade han att han hade lite ont i ryggen men det tror man ju ska gå över så vi åkte iväg som vi hade tänkt. Resan till Stockholm gick smidigt ändå tills vi kom fram till värtahamnen. Då trodde ju vi dumma som vi var att det skulle vara ganska lätt att hitta en långtidsparkering men icke då inte en skylt mot nån parkering hittade vi. En parkering som vi sett på en karta den var igenbommad med gallergrindar och det var många som fick vända där. som tur var hade vi en adress på ett papper till en parkering så gps:en fick visa oss rätt. På vägen såg vi många bilar där folk stog utanför med sina mobiler och troligtvis googlade efter en parkering. Hur gjorde folk innan mobiltelefonernas tid kan man undra. Jaja fram kom vi oh precis då vi parkerat ringer C och dom hittar ingen parkering och undrar vart vi står nånstans, och dom bor ändå i Stockholm, så svårt var det att hitta. Kom på båten, hytten var bra och Jonnys rygg gjorde ont när han stog och gick. Lyxade lite och åt fläskfile på en resturang på båten med ett gott rödvin till, barnen åt hamburgare. Till efterrätt fick barnen varsin tallrik med glass och döm om Hannas förvåning då hon utbrister - Mamma det är en brännässla på min glass!! (det var mynta). Skönt att inte äta buffe faktiskt. Kvällen var mysig vi umgicks, barnen lekte, kollade på en trollkarl och dansade disco. Jonny hade svårt att gå då vi skulle iland i Tallin men han kämpade sig igenom den lååånga terminalen. Han är inte den som klager heller men vi alla såg hur ont han hade. Så vi hoppade på en sightseeing buss och åkte runt staden och såg allt från bussfönstret, han hade inte ont då han satt så det gick bra. Klev av bussen mitt i gamla stan och käkade lunch på en "restaurang" som låg nära och som barnen valde, gissa vad! Gick runt lite i gamla stan och mötte upp C&F på ett torg, dom hade gått runt lite mer än oss av förståeliga skäl. Sen vandrade vi runt tillsammans, vi roade oss med att kolla in i diverse små turistaffärer. Jonny vilade sig på trapporna som fanns utanför affärerna. Det blev en låång dag speciellt för Jonny kan jag tro och det var skönt att komma tillbaka på båten. På kvällen hade Jonny bokat massage med hopp om att det skulle hjälpa men nej nej. Ja det gick väl ändå bra men det hade ju varit roligare om alla fått varit friska. Nu har barnen bråkat så att dom nästan blev utan kvällsmat och Jonny ska till kiropraktorn imorgon.                                             
 
 
 

varmt...

och underbart har vi haft det nu i flera dagar. Idag blev det bad i poolen hela dagen, 25 grader i vattnet och till och med Livia ligger i länge och plaskar. Lyxade till det med att grilla oxfile till middag och ett iskallt glas rosevin till det. Nu kan man verkligen känna att det är semester. Vi var 5 vuxna och 5 barn som badade idag, inte alla samtidigt men 8 st fick vi plats i poolen. Nu surrar AC för fullt på övervåningen och vi hoppas på lika fint väder imorgon.

sommarland

Ja när klockan var nio packade vi in oss i bilen och efter en sväng förbi för att hämtade upp K så for vi mot Leksands sommarland: Eller hämta upp var väl fel ord för han fick allt köra sin egen bil och vi packade även in två barn i hans bil. Redan då klockan var nio hade vi 20 grader i skuggan så vi förstod att det skulle bli en het dag.Vi började dagen med karusellåkning för barnen och K förstås som mer än gärna tog med Livia på diverse barnkaruseller. Solen stekte på oss mest hela tiden och när det närmade sig lunchtid drog vi oss bort emot vattnet och dess aktiviteter. Medhavd pastesallad blev det till lunch för alla utom K som ville äta hamburgare istället. Sen badade vi och plaskade i många timmar. När alla var färdigbadade och nöjda med det tog vi lilla tåget upp till gokartbanan för nu skulle det bli åka av. Nytt är att barnen får åka med i gokartbilarna med en vuxen och Jonny och K rattade varsin bil med ett barn bredvid sig, barnen var lite blåslagna när dom klev ur bilen för dom hade glidit runt i sina stolar när rallayförarna som körde runt dom. Men dom var ändå nöjda. Trötta så ställde vi oss i den låånga glasskön för att svalka oss lite innan Markoolio skulle äntra scenen. Livia somnade i mitt knä till tonerna av "värsta schlagern". Vi avslutade dagen med att äta pizza i Leksand, ja alla utom K gissa vad han åt? Jojomensan han åt en sallad!!! Jonny frågade om han åt det för att vara tvärt emot eller...

släktträff

Ja då var den årliga släktträffen slut, vi saknade andra stugan som inte kunde vara med i år. Men va kul vi hade med allt ifrån skattjakt till hjärngympa och öltävling. Mycket har hänt på släkträffarna uppe i stugan och många roliga minnen finns det. När min farbror G kom till stugan i går eftermiddag satt vi redan bänkade med varsinn öl i solskenet på gräsmattan. Han kom bärande på en låda öl då Livia får till helgens fullträff - Nu kommer "Ölarn" utbrister hon. Ja vi behöver inte vara många för att få till en fantastisk träff men många skratt och en hel del falska toner. Mygg var det gott om och knotten var ännu flera så det var bara att dra upp huvan över huvudet för att skydda sig. Idag var vi betydligt tröttare än igår men en ny spis blev inkopplad och sedan for vi iväg för att leta efter skogens guld. 1,5 kg fina hjotron plockade Hanna och Jonny på mindre än en timme. Jag och de andra barnen plockade blåbär. I år var första året som min farmor inte var med på släkträffen men jag tror att hon var med oss alla i tankarna. Så ett stort tack till hela min underbara familj och släktingar för en härlig kväll jag längtar redan tills nästa år.

Vem är envisast!!

Jag eller Livia? Ja skam den som ger sig men vilken envis unge. Duktig det är hon mycket tack vara sin envishet, hon klär på sig själv utan problem ( typ 3-4 gånger om dagen byter hon kläder) Vi var i mellsta och gich en dag och ungen gick/sprang 3,5 km utan problem. Kastar saker runt sig då hon blir förbannad. Idag rev hon ut alla sina rena sängkläder från garderoben för hon skulle bädda rent i sängen!!
Vi hade en kamp på typ 1,5 timme idag för att hon i frustration kastat ut sina kritor på golvet och jag tyckte att hon skulle plocka upp dom. Inte förrens hon märkte att hon inte fick nån mat innan kritorna var upplockade så gav hon upp och jag vann kampen. Man kan ju inte ge sig i sådana situationer heller men det tar på krafterna att vara konsekvent. Tur att hon är så underbart go då man får en riktigt kladdig puss av henne.

RSS 2.0