Siljan runt

Ja nu har vi undersökt vår närmiljö igen. Mamma behövde hjälp av J med en sak i Gesunda så vi bestämde att vi skulle åka siljan runt. Åkte från Borlänge vid 9 på förmiddagen och vårt första stopp blev Siljansnäs. Med sin storslagna utsikt är det en väldigt vacker plats, vi gick barnens naturstig och letade efter olika djur, sen besökte vid naturrummet med dess utställning.
 
Sen blev det lunch och lite arbete för J i Gesunda, stannade där ett tag sen bar det av över Sollerön mot Rättvik. Väl framme där tog vid av vid vägen mot Furudal och åkte till styggforsen för att inspektera vattenfall. Dryga trappor att gå uppför men väl framme var det jättefint. Gick inte att ha med barnvagn så Livia bar vi runt på.
 
Efter en vilstund åkte vi tillbaka till Rättvik för lite rodelåkning, Hanna på en egen och Elina i Jonnys knä, de tyckte dom var roligt. Fika och lite mys i Rättvik sen hade vi lite middag, pastasallad med oss som vi åt vid hjortnäs brygga. Slutet på juli, lite sol och moln men det var inte mysigt att äta sallad ute, vi höll på att frysa ihjäl, vi åt snabbt, barnen insåg själva att dom inte skulle få användning av badkläderna som vi släpat med oss. Fast både mamman och pappan tjatade- ja men bada nu då, bada nu då så blidde det inget dopp i siljan. Men en mysig dag blev det, jag gillar faktiskt att bo i Dalarna.

Kommentarer
Postat av: Di

Härligt synd att L fick nycklarna till boxen då..gör jag äntligen hittade den..Styggforsen var fin kanske inte lika halt nu som när vi var dit. Fina dagar ni har :-) Kram

2012-07-24 @ 22:37:48
Postat av: mads

Nej inte ett dugg halt faktiskt!!

2012-07-25 @ 12:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0