Äntligen sol!

Kändes som vädret idag var efterlängtat av oss. Vi åt frukost sen stack vi till säterdalen, det var som att släppa ut barnen på grönbete efter alltför mycket inomhus aktiviteteter. Dom lekte och tjoade i lekparken, gillar verkligen rutchkanorna i säterdalen. Blev korvgrillning i solskenet där också. Sen tog Livia ledningen och vi satte stora steg mot Livias favotiter, grisarna. Klappade både häst, får, grisar, kaniner och katter i fäboden. Livia hade en egen dialog med grisarna. Gissa om hon somnade snabbt då vi satte oss i bilen. Bestämde oss för att ta en liten omväg för att hon skulle få sova lite längre och då hamnade vi på ett jättemysigt ställe, såg en skylt med sevärdighet så vi åkte dit, 
det var östra silvberg en av sveriges äldsta gruvor.
Har inte varit i drift sen 20-talet men resterna finns kvar.
Ett helt, ja vad ska jag kalla det, typ azurblått vatten som blev jättevackert i solens sken, barnen var fascinerade.
Tänk att man missat detta under hela sitt liv och det var inte ens långt borta. Där fanns även en medeltida ödekyrkogård men gamla gravar, så idag har vi gett våra barn lite kultur.
Avslutade dagen med en strutsglass på strutsfarmen.Finns mycket att uppleva i vår närmiljö, måste utforska vad det finns mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0