Klitten

Ja idag kom vi hem från Klitten, det lilla paradiset i bergen, vadå paradis tänker man då, med utedass, inget rinnande vatten, mygg, knott och andra insekter. Men faktiskt är det så att där kan man bara vara, en paus från vardagen som vi alla behöver ibland, att sitta på verandan och lyssna på stillheten, och en och annan hund som skäller i fjärran. Att tillbringa en stund i en slogbod vid en sjö, grilla korv, titta på barnen som fiskar och leker och se hur männen försöker få upp den där stora öringen som alla vill ha. Men fiskelyckan uteblev. En stunds eftertanke till surrandet av mygg.       
Att se barnens ögon tindra när dom leker i bäcken i flera timmar i sträck och inte ens vill göra en paus för att äta mat. Att se Hannas lycka när hon fiskar upp en aborre på 29 cm (Jonny mätte den) och Elina då hon metar upp en mini abborre, men för henne hade storleken ingen betydelse för hon fick napp
   
 
Att höra Livia gå runt i byn gnäggandes och vänta på att få se hästarna, som hade ett jättegulligt för.  Barnen ville gå till dammen en kväll och titta, så fort vi kom dit ville dom bada. I brist på badkläder så fick dom bada nakna, det var iskallt i vattnet. När Livia fått av sig kläderna tittade hon sig runt sen hoppade hon rakt ner i en vattenpöl, ganska djup, och badade i den. Alla barnen skrek när dom badade för det var så kallt.
 
Visst det ösregnade ibland, barnen bråkade ibland, Livia tjurade titt som tätt men ändå så är detta min farmors lilla paradis. Här lekte vi som små, byggde kojor, gömde oss i åker, matade kaniner och andra djur, försökte även få upp en kusin på koryggen vid nått tillfälle, många fina minnen från klitten. Och nu får jag ge mina barn egna fina minnen härifrån. Avslutade med att grilla ett par abborrar och titta på fullmånen ovanför trädtopparna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0