bättre...

ja mår faktiskt bättre nu, sover bättre, kan njuta av finvädret och lite av livet också. Vaknar pigg på morgonen och det var många veckor sedan. Har även för tillfället stillat det dåliga samvetet coh igår hälsade vi på mormor i flera timmar och njöt av solen på hennes balkong. Idag var det dax för besök på åkershem och farmor. Är så glad varje gång jag är dit då hon vet vem jag är och känner igen mig. Självklart lite virrigt men det gick ändå bra. Har varit till skogen på sjöberget två gånger idag det är såå underbart att gå runt där bland alla gamla tallar och lyssna på fåglarnas kvitter. Har även införskaffat en ny leksak, tyckte att jag förtjänade en liten uppmuntran faktiskt så jag har köpt en fitbit stegräknare, det är roligt det. Nu ska vi ut och gå. Köpte en i present till Jonny också bara för att jag ville det.

saknad

Gar haft en jobbig period nu ett tag, trött och slut, sovit mycket,  har inte sett en hel film på länge och nya soffan är väldigt skön att sova i. Men idag känns det faktiskt bättre igen. Ser nu framemot att vara ledig och ha påsklov med barnen utan ett enda måste. Vi ska bara göra det vi känner för. Gjorde svartvinbärssaft i helgen, den blev supergod, det var mammas vinbär som hon plockat på sina buskar. Känner ofta att jag vill ringa henne och berätta nått, saknaden är så stor just nu. Det var ju mamma som  jag frågade om allt ifrån recept till råd om bångstyriga barn. När det var tungt på jobbet så kunde jag alltid få stöd av henne. Nu är det borlänges vårmarknad i helgen och då mamma hoppas jag att du är med oss på marknad  för det gillade du.

seger

idag har det gått 6 veckor sen det ofattbara hände mig och de runt mig. På nått vis så är vardagen ändå lite som vanligt. Har varit i lite tjaft med Boxer angående mammas abonemang som varit så krångligt att avsluta, vi fick betala en extra månad, de var korkade i sitt bemötande och det stör mig såå mycket att de inte har bättre koll på såna här saker. Men idag fick jag ett mail där de bad så mycket om ursäkt för sitt bemötande och skulle betala ut pengarna som mamma hunnit betala in för mars. Skiter egentligen i pengarna men det är principen. Jag hoppas att jag hjälp nån annan i framtiden, att boxer kollar över sin standardutskick i sådana här fall. Men vi har i all fall bestämt oss för att byta abonemang för jag vill inte ha nått mer att göra med boxer.
Fick veta idag att mamma blivit kremerad, känns ofattbart att inte ens hennes kropp finns kvar längre. Men hon är ju i månen. Här om dagen då jag satt på jobbet och läste en saga för några barn som hette nått med "mamma..." då tittade jag ut genom fönstret och fick se en rödhake på marken utanför fönstret. Den satt kvar ganska länge innan den flög vidare. På måndag är det dax att göra en bouppteckning över mammas ägodelar. Tänder ett ljus för dig ikväll mamma, ska kolla om jag ser dig i månen också.

tiden går

igår hade vi 8 års kalas för Elina och hela släkten (nästan) kom. Det var ett lyckat kalas med tårta, godispåsar och vi avslutade med att grilla korv tillsammans allihopa. Men det saknades någon. Mamma jag hoppas att du var med oss ändå. Det var värst på fredag kväll för då skulle hon kanske ha varit hos oss i vanliga fall. Suttit i vår nya soffa och ätit ostkrokar, blivit friserad av barnen och tittat på lets dance med oss, sovit över och ätit frukost med oss, kanske vattnat mina blommor och tagit bort vissna blad. Snart är det påsk och då skulle hon ha kommit med påskägg till barnen nu får vi istället åka upp till hennes hus och städa bort spåren efter henne. Spåren som vi städar bort dom spar jag i mitt hjärta (och lite i mitt hus). Jag vill inte ha kvar hennes hus men jag vill ha kvar minnena så varje gång jag åker till hennes hus så stoppar jag in små bitar av minnen i mig. Jag behöver inte huset för att minnas mamma. Hon finns överallt.

RSS 2.0